Rotterdam Urban Trail

13769534_1739131763021136_6198741559661436100_n

Wat was het gaaf! 11 km door Rotterdam hardlopen met 3000 man! Deze tocht, langs en door de bekendste locaties van Rotterdam is er zeker eentje om lang aan terug te denken. Nu ik dit schrijf voel ik de spierpijn in mijn benen nog van alle trappen.

urbantrail1

0-2 km
Op de eerste twee km van het parcours waren er al direct vier gave locaties waar we doorheen liepen. Als eerste het RET-station waar ik een half uur daarvoor aankwam met de metro, de sfeer zat er hier al goed in. Door het starten in een zandlopen, kon er direct vanaf de start op snelheid gelopen worden en werd het wandelen beperkt. Bij de eerste trappen hoefde ik hierdoor ook niet te wachten. Na het RET station ging de route dwars door de binnenstad, op naar de Koopgoot waar we twee keer doorheen zijn gegaan. Dit was toch wel een hoogtepunt om met een grote groep langs de winkels te lopen. Tussendoor was er een uitstapje naar het WTC, een gebouw waar ik al eerder geweest was met een beurs. De trap op, een rondje door de begane grond en via dezelfde trap weer naar buiten!

Na weer genoten te hebben van de buitenlucht en de vele paaltjes, stoepjes en trappetjes, mocht ik alweer een ander hoogtepunt naar binnen. Omhoog via een zachte trap, zo door de grote zaal van de Schouwburg het podium op. Zeer leuk dat hier een pianist zat te spelen!

urbantrail2

2-4 km
Na de Schouwburg dook het parcours de parkeergarage in. Dit vond ik erg gaaf, om door een vrijwel lege parkeergarage ondergronds te rennen. Weer naar boven en op naar het Bouwcentrum. Ik wist niet wat ik hier kon verwachten vooraf, maar een doolhof van trappen had ik niet kunnen voorspellen. Na de vele trappen op en af, liep de route langs het Centraal Station. Erg jammer dat we hier niet doorheen liepen.

Mijn loopgezelschap grapte dat we alles van Rotterdam te zien kregen, ook de achterbuurten. Door een uitgaangsgelegenheid met leuke muziek (wat lijkt het toch klein als je er snel doorheen rent) op naar de Luchtsingel. Hier heb ik vorig jaar een keer gewandeld, maar hardlopend is het toch weer een nieuwe ervaring.

De weg oversteken en even blij zijn dat je mag stilstaan, omdat de auto’s voorang hebben en dan snel onder de Delfste Poort door de tuinen van het stadshuis in. Dit is één van mijn persoonlijke hoogtepunten, zo gaaf om een mooie binnentuin midden in de stad te hebben.

urbantrail3

4-6 km
Maar de route gaat verder, op dit stukje kwam de gevreesde parkeergarage van 7 verdiepingen. Eerst gelukkig nog door een museum! Maar toen moest ik toch echt eraan geloven, 7 verdiepingen omhoog wentelen om boven even te kunnen genieten van het uitzicht. Wat een zware beklimming! Met meerdere keren tussendoor even wandelen, ben ik boven gekomen en mocht ik naar beneden vliegen. De laatste helling naar beneden waren heel lekker, ik liet mezelf gewoon gaan en racete zo het gebouw uit. Een klein stukje verder kregen we het welverdiende bekertje water. Hier was ik echt aan toe!

Ik dacht het zwaarste gedeelte van de route gehad te hebben, maar er stonden nog vele trappen op de planning. Eerst naar de tennisbanen die bereikbaar waren via een steile metalen trap. Gelukkig moest ik deze trap op wandelen, direct een momentje van rust! Toen kwam er een enorme verassing: een gebouw waarbij ik via het trappenhuis naar het dakterras moest. Dit stukje van de route was het zwaarste. Het was binnen warm en benauwd, dus na de 5 verdiepingen omhoog was ik heel blij even buiten te kunnen zijn. Ik heb dan ook niet kunnen genieten van het uitzicht, ik was helemaal kapot van de trappen. Gelukkig kreeg ik hier aanmoediging van mijn vriend via een Whatsappje, zeer motiverend om toen ik beneden was er weer vol voor te gaan.

De volgende locatie was weer een leuke stop voor een groepsselfie, dwars door een galerie! Daarna kwam al snel een Mexicaans cafe, waar er met bijpassende muziek volop aanmoediging was.

urbantrail5.jpg

6-8 km
Dit stukje van de route had heel veel sfeer, met eerst de Kubuswoningen en daarna de terrasjes van de Spaanse Kade. Hier wil ik zeker nog eens terugkomen om lekker te eten! Het hardlopen langs het water was mijn favoriete deel van de route. De route was erg gevarieerd qua omgeving en de haven is ook zeker een belangrijk onderdeel van Rotterdam.

9-11 km
Na een lang stuk langs het water, kwam mijn persoonlijke hoogtepunt: het hardlopen door de Museumhaven over de loopbruggen en vlotten langs de boten. Dit vond ik zeer gaaf! Onder andere omdat het meestal niet toegestaan is om te rennen over de loopbruggen in havens. Gelukkig hadden we zonnig weer, als het geregend had was het vast erg glad geweest en had er niet hardgelopen kunnen worden.

Via een hipsterbuurt liepen we door Bahn en daarna door een kerk. Ik heb zelf weinig met kerken, maar erdoorheen hardlopen gaf wel een nieuwe dimensie eraan!

Toen kwam alweer het laatste stukje van de route, door de Kunsthal en daarna naar de finish. Het was erg leuk dat er vele bezoekers in de Kunsthal aanwezig waren, waardoor je echt tussen de bezoekers doorliep.

urbantrail4.jpg

Nog even door de AD-experience en daarna op naar de finish! Gezamenlijk zijn we over de finish gekomen en konden we onze welverdiende medaille on ontvangst nemen. Ik had het toch maar mooi gedaan, 10.8km en vele trappen door Rotterdam!

De Rotterdam Urban Trail is zeker een wedstrijd die ik iedereen kan aanraden om te starten. Ikzelf ben al aan het kijken welke Urban Trail ik volgende keer ga starten. Ik vond het fijn dat er vaak genoeg gestopt of gewandeld kon worden, het was zeer goed vol te houden. Het traplopen is wel iets wat ik voor volgende keer nog iets vaker ga trainen… 

Het was een gaaf parcours met vele enthousiaste vrijwilligers en ander publiek! Alles is perfect geregeld en de 25 euro inschrijfgeld zeker waard. 

Advertenties

Een gedachte over “Rotterdam Urban Trail

  1. Pingback: Sportieve weekoverzicht #3 | I want to be a FITGIRL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s